Засаждането на дървета е един от най-лесните начини да

...
  Засаждането на дървета е един от най-лесните начини да
Коментари Харесай

Общинска администрация, заедно с децата на Костинброд, с еко инициатива

 
Засаждането на дървета е един от най-лесните способи да подобрим света, в който живеем. Дърветата основават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, също така са красиви и зелени, потвърдено вършат хората по-спокойни и здрави.
Но това не е всичко, да засадиш дърво и да оставиш диря е нещо, което всяко човешко създание би трябвало да изпита. Ето заради тази причина община Костинброд кандидатства по предложение за безплатно подаяние на просветителни детски комплекти за засаждане на дървета в акцията „ Засаждаме бъдеще с гората.бг “.
Кампанията е за да даде опция на хиляди деца да засадят и отгледат свое лично дърво в Република България.
Отдел „ Оперативни стратегии и планове “ към общинска администрация-Костинброд се ангажираха с самодейността и се включиха в акцията " Засаждам бъдеще с Гората.бг ". Поради противоепидемичните ограничения всичко беше авансово окомплектовано от чиновниците в общинска администрация- Костинброд.

Всички учебни заведения и детски градини на територията на общината получиха комплекти за развъждане на лично дърво, указания за предпазване, засяване и развъждане на семената.
Всеки комплект съдържа семена, подобаващи саксии от 100% рециклиран материал, биотор и всичко належащо, с цел да отгледат децата сами малко дръвче, което след това да засадят. Общият брой на комплектите бяха 800 като се разпределиха по равно в шестте учебни заведения и четирите детски градини.
През идващите месеци ще следим и споделяме децата, които под зоркия взор на своите учители ще посадят в саксии семена от дъб, явор, кестен, явен, постоянно зелени борове, габър и други дървета. Идеята е, когато поникнат, да ги посадят в своя двор и да се грижат за тях.
С включването в самодейността децата ще могат да проследят процеса на засаждане и покълване на младото дърво, а след година или 2 да го засадят на открито.
Община Костинброд, в частност отдел „ Оперативни стратегии и планове “ и Гората.бг благодарят на всички просветителни институции в община Костинброд, които с наслада одобриха концепцията.
Ние имаме вяра, че всяко огромно пътешестване стартира с една дребна крачка в вярната посока. Всеки от нас може да направи смяна към по-добро, а когато доста хора желаеме да създадем света по-красив, по-добър и по-чист, водени напълно от безкористни планове, цялата Вселена ще ни помогне!
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР